Абонирайте се сега,

за да получавате оферти за нашите

НЕВЕРОЯТНИ ПРОМОЦИИ!

BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN

Количка

Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

4 от 4 победи за Ангел Караньотов и Ducati в Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта

 

4 от 4 победи за Ангел Караньотов и Ducati в Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта

vvvvvv

Ангел Караньотов от отбора на Overdrive Racing с Ducati Panigale V4-R с нова двойна победа в клас SBK. На пистата в Серес се проведоха 3-ти и 4-ти кръг от BMU European Road Racing Championship, които въпреки променливото време и редуващите се слънце и дъжд, преминаха чудесно за състезателя с №79. Уикендът започна перфектно за Караньотов, който оглави класирането в петъчните свободни тренировки. В събота точно преди първата квалификация на SBK заваля силен дъжд. Това затрудни екипите при избора на гуми. В самото състезание Ангел стартира от втората позиция, но още в първия завой успя да поведе колоната, където остана до средата на състезателната дистанция. В 7-мата обиколка бе изпреварен от неговия конкурент Мартин Чой, но състезателят на Overdrive Racing предприе решителен ход в предпоследния тур и си върна лидерството. Караньотов задържа преднината си до края и пресече финалната линия с 0.333 секунди аванс. В неделното състезание Ангел отново поведе колоната като този път не позволи на никой от конкурентите си да го доближи на дистанция, която да им позволи изпреварване. Състезанието бе наблюдавано с голям интерес от около 5 000 души, които бяха дошли специално да гледат битката за първото място в SBK.

„Целият период преди състезанието беше изпълнен с трудности. Уикендът и двете състезания също. Отборът работеше на пълни обороти, защото баща ми липсваше. Стоян Ставрев – главният механик на Ducati Bulgaria се погрижи за мотора да е в перфектно състояние, а “Мити Рейсинг” за плана, стратегията, скоростта и най-вече ми повлия да бъда толкова устойчив психически. Тези победи са подарък за баща ми, но заслугата изцяло не е моя за нея, а на целият отбор. Радвам се, че победих. Казах ви седмица по-рано. Всеки отива за победата, аз не се различавам от другите. Очаквам с нетърпение състезанията в Румъния. Обичам тази писта.“ - каза Ангел Караньотов след финала.

Марио Гюзелев – мениджър на състезателния отбор Overdrive Racing:
„Изключително съм доволен от екипната работа на целия отбор. Щастлив
съм, че подкрепяме пилот като Ангел Караньотов. Благодаря на всички наши партньори, които подпомагат този проект, надявам се те да стават все повече. Тук искам да се обърна към бизнеса и хората, които помагат на спорта и да им кажа, че Ангел е български състезател на световно ниво, който заслужава подкрепа и би могъл да бъде посланик на българския мотоциклетен спорт по световните писти. Благодарим и на всички наши партньори, а именно: #Shell #Vpower #AutoBatteryTrade#MaxBet #РайфайзенЛизинг #Булстрад #ColdFireBrand #Маргел#ShellAdvance #Dainese #AGVMotoBulgaria #Mobilebg #PirelliMoto
#EnergySports #SectorNoLimits #RidersLive #LAP.bg

5-ти и 6-ти кръг от BMU European Road Racing Championship продължава на 24-
26 май в Румъния.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари